juni 2024
M Ti O To F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Årsprogram:

Aktiviteter i 2024:

Søndag den 17. marts var der møde i Haslev med foredrag og billeder om dyrkning af agapanthus – afrikansk skærmlilje – ved John Hockenhull, som er specialist inden for dyrkning af denne plante. Der var stort fremmøde af medlemmer, som interesseret fulgte foredrag holderens store viden om denne plante type.

Søndag den 11. februar blev den årlige generalforsamling afholdt i Haslevs Bibliotek.

Formanden Ida gav en detaljeret beretning om årets (2023) aktiviteter:

Forårsmødets foredrag af haveskribenten Nina Ewald.

Plantemarked i Vordingborghallen, som var godt besøgt.

“Kør selv tur” til Lolland til 3 meget flotte haver, og afslutning ved Femernsund-byggeriet.

“Kør selv tur” til Sydsjællandske haver – begunstiget af rigtig flot vejr – og afslutning med grill og hyggeligt samvær i den sidste have til et stykke ud på aftenen.

Bustur til Jylland/Djursland til mange flotte haver, som gav de besøgende et stort indtryk af havekunstens mange muligheder.

Efterårsmøde med foredrag om erhvervsmæssig dyrkning og salg af sommerblomster.

Julemøde med spisning og fotoserier af årets ture samt hyggeligt samvær.

Kasseren fremlagde det reviderede regnskab, som viste gode positive tendenser.

Valg af bestyrelse: Da 2 af de tidligere bestyrelsesmedlemmer havde valgt at fratræde efter mange aktive år, blev der valgt 2 nye kandidater samtidig med en mindre omstrukturering af bestyrelsen (kan ses på siden med “Bestyrelse”).

Derefter takkede dirigenten for god ro og orden og afsluttede generalforsamlingen – og derefter var der kaffe og lagkage og lotteri.

Aktiviteter i 2023:

Aktiviteter i 2022:

Julemødet 20. november:

Mødet havde samlet 36 deltagere, som fik en rigtig hyggelig eftermiddag ud af det med god mad og dejlig varm gløgg og lune æbleskiver. Det sociale samvær satte en god stemning og det efterfølgende lotteri gav mange af deltagerne fine gevinster som indledning til den kommende juletid.

Bustur 18. august:

Årets bustur gik i år til haver i det nord-vestlige hjørne af Sjælland. Efter opsamlingen på de forskellige opsamlingssteder besøgte de 46 morgenfriske deltagere den første have, hvor de gæstfrie haveværter bød på morgenkaffen og brød. Efter besigtigelse af den velplejede have, som havde et meget sortiment af hostaer og meget andet, og efter indkøb af planter fra det velassorterede udvalg, gik turen videre til dagens øvrige programlagte havebesøg. Denne sommers langvarige tørke og usædvanlige stærke varme havde været en stor udfordring for alle haveejere – og for dagens deltagere, som konstant søgte tilflugt på de skyggefulde steder i haverne – og i bussens airkonditionerede klima. Men dagens tur til de meget forskelligartede haver, og det dejlige sociale samvær, gav god inspiration og tilfredshed hos deltagerne.

Plantemarked 12. juni:

Årets plantemarked blev gennemført med stor succes og interesse for såvel stadeholdere som for tilstrømmende publikum. Der var igen i år stadeholdere med vidt forskelligt salgsmateriale, som vagte stor interesse og købelyst hos publikum, som præcis da dørene blev åbnet, strømmede ind i hallen, for med stor iver at tilegne sig lige det “fund”, som nødvendigvis måtte med hjem. Igen i år havde den store og veludstyrede tombola den store “magneteffekt”, således at alle hylder var tømte efter blot 1 time og 20 minutter! De mange fine effekter havde fået nye og glade ejere. Successen viste med stor tydelighed, at arrangementet bør gentages igen til næste år.

Kør selv tur 20. maj:

Årets første arrangement var som sædvanligt en god oplevelse. I det skønne majvejr med sol og varme mødtes ca 25 glade deltagere ved pendlerparkeringen ved afkørsel 41- Stensved, og kørte til den første have/park i Stensved, som var et stort ca. 10,000 m2 anlæg med meget flot brolægning, vandfald og dam med koi-karper, mange rhododendron, og meget anden beplantning. Haven er relativ nyanlagt, og vil om få år være vokset til et super imponerende anlæg. Den næste have var i Lendemark, og her vi “på hjemmebane”, da vi tidligere har besøgt denne have flere gange, og efter at have nyt den medbragte kaffe, var der mulighed for en hyggelig snak med haveværterne og besigtige den dejlige parcelhave. Den tredje have var en meget stor landbohave i Spejlby. Her var den meget store have anlagt med naturen som grundlag, men suppleret med tidligere planlagte gamle og spændende vækster. Den fjerde have var i Stege. Denne store have er præget af stor kreativitet og havelyst, og indeholder en mangfoldighed af vækster af næsten alle typer, som dækker næsten al jord, men samtidig lader træerne danne en struktur i haverummet. — Hele dette arrangement var til stor glæde for såvel deltagere som for de gæstfrie haveejere.

 Aktivitet i 2021:

2020 og 2021 har på mange måder været et helt usædvanligt år. Coronaen har gennem 2020 og første halvdel af 2021 formået at “vælte” alle aktiviteter i vores planlægning, og desværre ser det nu sidst i 2021 stadig ud til, at”corona-spøgelset” er aktivt og vil kunne “spænde ben” for vores arrangementer. Så derfor følg med på vores hjemmeside vedrørende arrangementernes afvikling.

Den årlige ordinære generalforsamling, som var planlagt til at blive afviklet i februar 2021 blev først udskudt til april, men måtte aflyses og blev derefter udsat på “ubestemt tid”, men blev derefter gennemført den 10. oktober 2021.

Vores forårsmøde i marts måtte også aflyses grundet coronaen.

Så tegnede der sig en lettelse af smitten i maj, således at vi kunne gennemføre en “Kør selv tur” den 30. maj. Turen gik til Tølløse-området, hvor vi bl.a. besøgte Stenmaglehaven og 3 haver mere. Vi var heldige med vejret, og havde en dejlig dag i flotte haver. 

Lørdag den 6. juni gennemførte vi “Plantemarked” i Vordingborghallen med de restriktioner, myndighederne påbød. Ved hjælp af mundbind, coronapas, afstands- og adgangsbegrænsning i hallen blev dette arrangement afviklet med tilfredshed fra såvel udstillere som besøgende.

Fredag den 16. juli blev der igen gennemført en “Kør selv tur” i det sydsjællandske. Vi besøgte 3 haver, der på hver sin måde udtrykte forskelligheden i havedyrkning. Turen sluttede hos Gurli og Steffen, hvor der blev tændt op i grillen, og hvor deltagerne (25 personer) hyggede sig med dejlig mad i godt samvær til langt ud på aftenen i måske sommerens skønneste og luneste vejr. For en stund var al coronabesvær fortrængt og glemt.

Tirsdag den 17. august startede 43 forventningsfulde personer i bus meget tidligt på dagen på vej til Tyskland på den planlagte 3-dages havetur. Turen gik via Rødby til Pløn og derfra videre til “De små haver” i Gut Stockseehof, hvor madpakkerne blev fortæret. Videre til Bad Fallingbostel, hvor vi besøgte Marita og Hans-Joachim Eichler’s samler-have med mange formklippede stedsegrønne træer samt meget andet. Derfra videre til Walsrode til hotel Forellenhof, hvor storkeredens 2 unger holdt nøje styr på forbipasserende.

Dag 2 startede med besøg hos Gärtnerei Bechtel i Wolfsburg, og her blev der handlet til den store guldmedalje – alle mulige plantearter. Derfra videre til Celle, byen med de mange smukke bindingværks hus og det store slot, hvor Karoline Mathilde tilbragte sine sidste 4 år i fangeskab efter hendes kærlighedsaffære med Struense. Vi brugte et par timer her til bl.a. at indtage en frokost og til en meget kort rundgang i bymidten. Herfra kørte vi til Essel, hvor vi besøgte Helga og Wolfgang’s 2500 m2 store og meget velplejede have med stort bassin og en masse klippede buske og træer. Derefter “hjem” til hotel Forellenhof, hvor kokkene var i gang med at tilberede en dejlig grillmiddag.

Dag 3: Efter en stor flot morgenbuffet – udcheckning, og kørsel til Munster, hvor vi fandt frem til Andrea og Volker Reinsch’s 2500 m2 store og meget velanlagte have med vandløb og små søer omkranset af meget dekorative beplantninger. Ved nærmere samtale viste det sig, at Volker var uddannet gartner, hvilket hele haven/parken også bar præg af. Meget flot anlæg. Denne have lå tæt omgivet af skov, og på spørgsmålet om rådyrene ikke kunne være en plage, var svaret: Nej, dem holder ulvene på afstand! Andrea nævnte, at det ikke var usædvanligt at møde ulve der på egnen. Men de havde aldrig givet anledning til problemer. – Sidste besøg var hos “Alte Gutsgärtnerei Sierhagen”, hvor bussens sidste ledige rum blev fyldt op med indkøb i gartneriet, inden turen gik hjem igen via Rødby.

Alt – ialt en rigtig god tur i skiftende vejr (kun regn når vi sad i bussen) med en masse nye dejlige haveoplevelser og godt socialt samvær.

Søndag den 10. oktober blev der afholdt den forsinkede generalforsamling – med lidt spinkelt fremmøde af medlemmer.

Formanden (Ida Mikkelsen) aflagde beretning om aktiviteterne siden foregående generalforsamling (februar 2020). Det viste sig, at der trods coronabegrænsningerne havde været afviklet adskillige arrangementer, som medlemmerne i vid udstrækning havde sluttet op om. – Men der er altid plads til flere! Regnskabet blev fremlagt og godkendt.

Under punktet valg til bestyrelsen blev der foretaget lidt ændringer, idet Birthe Jensen havde valgt at træde ud af bestyrelsen. Vivi Frederiksen, som tidligere havde været suppleant, overtog Birthes post, og til ny suppleant valgtes Else Poulsen. Øvrige poster fortsætter uændrede.

Efter generalforsamlingen blev efterårsmødet afviklet. Her fortalte Jens Nielsen spændende og underholdende om sine aktiviteter som udsendt militærperson som dansk repræsentant i NATO i Holland. Et foredrag som godt kunne have været interessant for en lidt større skare medlemmer end den fremmødte! (Mon nogen af vores medlemmer ikke er vågnet helt op fra coronasøvnen?) 

Vores næste arrangement er JULEMØDET. Så husk tilmelding.

Søndag den 21. november 2021 blev vores julemøde gennemført med pæn deltagelse. 35 medlemmer var mødt frem til en hyggelig eftermiddag, hvor serveringen bestod af flot smørrebrød og bagefter gløgg og dejlige æbleskiver med syltetøj – og man kunne derudover vælge at slutte af med kaffe. Alle havde vidst fået stillet deres behov, for der var da stadig efterladenskaber, da dagen var omme. Afslutningsvis blev “det sædvanlige” lotteri afviklet, og mange gik hjem både med maven og favnen fyldte.

Følg med her på hjemmesiden og få de seneste informationer om vores planer. 

Alle arrangementer i Haslev foregår i bibliotekets store mødesal. Indgang fra Rådhusstien.