marts 2021
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Årsprogram

 Aktivitet i 2020: 

(Der er p.gr.a. corona-situationen endnu ikke fastlagt aktiviteter for 2021, men der arbejdes på “plantemarked” den 6.juni og en bustur til Nordtyskland den 17.-19. august.)

Plantemarkedet i Vordingborg den 7. juni måtte vi desværre aflyse grundet corona-sagen. Vi håber at gennemføre plantemarked i Vordingborghallen til næste år den 6. juni 2021.

Fredag den 3.juli:

Der planlægges en “Kør selv tur” med besøg i 3-4 haver, hvor vi afslutter hos Tenna og Preben Hansen i Glumsø med grill og hyggeligt samvær. Planlægningen med detaljer er tæt ved at være på plads, så hold dig orienteret her på hjemmesiden.

Søndag den 26. juli.

Der gennemføres på landsplan af Dansk Fuchsia Selskab en

“Fuchsiaens Dag”.

Hensigten med dette arrangement er at gøre opmærksom på og sprede interessen for denne skønne plante, som med et utal af skønne blomst-varieteter gør dyrkning spændende og interessant for dyrkere og haveejere.

En masse haveejere landet over har derfor indvilget i, at holde åbne haver på forskellige tidspunkter på denne dag, med fokus på Fuchsiaen. (Se menupunktet “Åbne haver”).

Gennemførelsen af dette arrangement blev i store træk en succes på trods af, at dagen startede med vejrgudernes uvilje, idet der i de fleste haver var en silende regn. Men adskillige mennesker trodsede dog dette, og i dække af paraplyer indtog havernes “strålende” udseende. Midt på eftermiddagen løb himlen imidlertid tør for vand, og solen gav haverne et nyt udseende. Det havde et STORT antal blomsterinteresserede også opdaget, for pludseligt strømmede de til de åbne haver og de smukke blomster, og de involverede haveværter fik travlt med at besvare en mængde spørgsmål om fuchsiaens fortræffeligheder og deres håndtering af planterne gennem årets forløb. Så alt i alt blev det en god dag, som forhåbentlig vil skabe øget interesse og nye medlemmer til Dansk Fuchsia Selskab.  

Fredag den 14. august:

Der arbejdes forsat med planlægning af en 1-dages bustur til fynske haver. Vi forventer at kunne gennemføre turen med iagttagelse af gældende corona-restriktioner.  Flere detaljer fremkommer senere her på hjemmesiden, så hold dig orienteret her. (Se efterfølgende).

I skrivende stund (25. juni) er Fynsturen næsten fastlagt. Der er planlagt 2 havebesøg og 2 besøg i planteskoler af forskellig art. 

Der er pæn tilslutning til turen, og der er nu nogle få ledige pladser tilbage. Så hvis du har interesse i denne spændende og hyggelige tur, kan du stadig nå at tilmelde dig. Turens pris er 400,- kr pr. person. Tilmelding til Ida på telf.29297223.

Fredag d. 14. august blev den årlige bustur gennemført med 37 deltagere til området omkring Odense .

Vejrguderne tilsmilede os i den grad, at opholdet i den airconditionerede bus var langt det mest behagelige! Den lange periode med hedebølge og knasende tørke havde da også sat sit præg på de haver, vi besøgte. Haveejerne havde med dyrebare vandingsforsøg forsøgt at hjælpe deres planter gennem den langvarige tørke, men havde til sidst måttet opgive kampen, og de fleste planter led – ligesom os andre – i den stegende varme. Men vi forsøgte at forestille os, hvordan det hele ville have set ud under normale vejrforhold, og fik derved et godt indtryk af haveejernes indsats. Det tredie besøg var på et orkidegartneri, hvor temperaturen inde i drivhuset var yderligere skruet adskillige grader i vejret! Dog syntes orkideerne – i modsætning til os andre –  ikke at have noget imod dette. Der blev lavet nogle gode handler inden turen gik videre til et endnu større gartneri  i Nonnebo, og her blev den hjemlige plantebestand yderligere suppleret med indkøb af forskellig art. Derfra gik turen retur til Sjælland, og alle mente nok – trods den stegende hede – at det havde været en god og hyggelig tur i gode venners selskab, som blev yderligere styrket af rigelig kaffe og nogle af deltagernes dejlige hjemmebag.    

Fredag den 28. august blev der gennemført en “kør selv tur” til Nordsjælland. Ca. 25 deltagere tog turen til Kirsten og Poul Erik Budde’s have ved Skibby. Denne have var en stor have med en masse spændende planter, som var arrangeret på mange dekorative måder. Vejrguderne havde idag valgt at hjælpe lidt til med vandingen, men et drivhus gav ly til at nyde værternes kaffe og hjemmebag. Derfra gik turen videre over Roskilde Fjord til Stenløse – og nu i fint solskin – til Lisbeth og Jørn Larsen’s smukke have, hvor den medbragte frokost blev indtaget. Haven – ca. 850 m2 – var et lille paradis fyldt med mange spændende og sjældne vækster, som med stor akkuratesse og dygtighed med saksen var tilpasset havens størrelse på bedste måde. En masse fuchsier bidrog på dekorativ måde til at give haven et smukt farverigt og hyggeligt udseende. Desuden gav Lisbeth’s “restlager” mulighed for mange gode handler. Hjemturen foregik på individuel måde gennem det smukke nordsjællandske landskab. Igen blev det til en dejlig oplevelse. 

Lørdag den 5. september

Årsmøde i Dansk Fuchsia Selskab. Det overvejes, om den tidligere aflyste generalforsamling skal afholdes i forbindelse med årsmødet. Mere information kommer senere.

Den 5. september blev Dansk Fuchsia Selskab’s årsmøde og generalforsamling afviklet i Thy-området i det nordvestlige Jylland med deltagelse af ca. 45 deltagere. Der var arrangeret besøg i flere haver, og på generalforsamlingen blev det vedtaget, at det omkostningstunge fuchsiablad fra årsskiftet udsendes som digitalt blad på selskabets hjemmeside. Som kompensation for dette, bliver kontingentet samtidigt nedsat til 150 kr årligt. Se iøvrigt mere på selskabets hjemmeside. (Se linket på forsiden).

 

Søndag den 4. oktober kl. 14.

Efterårsmøde:

 Lars Birk, Landbohøjskolens Have, kommer og fortæller om løgvækster og andre spændende vækster fra hans virkeområde i haven. Husk gevinster til lotteriet.

Den 4. oktober holdt Lars Birk et spændende og levende foredrag om hans virke i Landbohøjskolens Have og viste samtidig en flot fotoserie af smukke og sjældne vækster. Han kom bl.a. ind på mange planters grad af giftighed og deres krav til særlige vækstbetingelser. Han viste og fortalte også om hollandske løgdyrkeres dygtige arbejde med fremstilling af tulipaner, som pr. traditioner blev fremavlet med hele familiens engagement. En flot billedserie fra den hollandske løgpark i Keukenhof, hvor millioner af løgplanter danner et smukt og imponerende farvespil, understreger hollændernes dygtighed indenfor plantedyrkningen.

 

Søndag den 22. november kl. 13.

Julemøde med spisning og julehygge. Klubben byder på smørrebrød, gløgg og æbleskiver og kaffe. Pris 40 kr pr deltager. Der sluttes af med amerikansk lotteri. Husk gevinster til lotteriet.

Julemødet måtte desværre aflyses p.gr.a. myndighedernes begrænsninger af forsamlingsantallet til 10 personer. Det er en usædvanlig og ubehagelig situation vi befinder os i, men af hensyn til coronaens smitsomhed må – og skal – vi efterkommer de givne retningslinier. Vi håber situationen har bedret sig til vores næste arrangement, som er generalforsamlingen søndag den 14. februar 2021 kl 14 i Haslev biblioteks mødesal.

OBS: Ændret til søndag den 18. april 2021 KL. 13,00.

Følg med her på hjemmesiden og bliv orienteret om nyheder og programændringer i klubben.

 

Alle arrangementer i Haslev foregår i bibliotekets store mødesal. Indgang fra Rådhusstien.

Åbne haver kan ses på vores hjemmeside: www.fuchsiaklubben.dk