oktober 2021
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Årsprogram

 Aktivitet i 2021:

2020 og 2021 har på mange måder været et helt usædvanligt år. Coronaen har gennem 2020 og første halvdel af 2021 formået at “vælte” alle aktiviteter i vores planlægning, og derfor er det med stor glæde, at det endelig ser ud til, at situationen er blevet bragt så meget ind i “normale” tilstande, at en mere stabil planlægning kan gennemføres.

Den årlige ordinære generalforsamling, som var planlagt til at blive afviklet i februar 2021 blev først udskudt til april, men måtte aflyses og blev derefter udsat på “ubestemt tid”, men er nu planlagt til den 10. oktober 2021 kl 13.

Vores forårsmøde i marts måtte også aflyses grundet coronaen.

Så tegnede der sig en lettelse af smitten i maj, således at vi kunne gennemføre en “Kør selv tur” den 30. maj. Turen gik til Tølløse-området, hvor vi bl.a. besøgte Stenmaglehaven og 3 haver mere. Vi var heldige med vejret, og havde en dejlig dag i flotte haver. 

Lørdag den 6. juni gennemførte vi “Plantemarked” i Vordingborghallen med de restriktioner, myndighederne påbød. Ved hjælp af mundbind, coronapas, afstands- og adgangsbegrænsning i hallen blev dette arrangement afviklet med tilfredshed fra såvel udstillere som besøgende.

Fredag den 16. juli blev der igen gennemført en “Kør selv tur” i det sydsjællandske. Vi besøgte 3 haver, der på hver sin måde udtrykte forskelligheden i havedyrkning. Turen sluttede hos Gurli og Steffen, hvor der blev tændt op i grillen, og hvor deltagerne (25 personer) hyggede sig med dejlig mad i godt samvær til langt ud på aftenen i måske sommerens skønneste og luneste vejr. For en stund var al coronabesvær fortrængt og glemt.

Tirsdag den 17. august startede 43 forventningsfulde personer i bus meget tidligt på dagen på vej til Tyskland på den planlagte 3-dages havetur. Turen gik via Rødby til Pløn og derfra videre til “De små haver” i Gut Stockseehof, hvor madpakkerne blev fortæret. Videre til Bad Fallingbostel, hvor vi besøgte Marita og Hans-Joachim Eichler’s samler-have med mange formklippede stedsegrønne træer samt meget andet. Derfra videre til Walsrode til hotel Forellenhof, hvor storkeredens 2 unger holdt nøje styr på forbipasserende.

Dag 2 startede med besøg hos Gärtnerei Bechtel i Wolfsburg, og her blev der handlet til den store guldmedalje – alle mulige plantearter. Derfra videre til Celle, byen med de mange smukke bindingværks hus og det store slot, hvor Karoline Mathilde tilbragte sine sidste 4 år i fangeskab efter hendes kærlighedsaffære med Struense. Vi brugte et par timer her til bl.a. at indtage en frokost og til en meget kort rundgang i bymidten. Herfra kørte vi til Essel, hvor vi besøgte Helga og Wolfgang’s 2500 m2 store og meget velplejede have med stort bassin og en masse klippede buske og træer. Derefter “hjem” til hotel Forellenhof, hvor kokkene var i gang med at tilberede en dejlig grillmiddag.

Dag 3: Efter en stor flot morgenbuffet – udcheckning, og kørsel til Munster, hvor vi fandt frem til Andrea og Volker Reinsch’s 2500 m2 store og meget velanlagte have med vandløb og små søer omkranset af meget dekorative beplantninger. Ved nærmere samtale viste det sig, at Volker var uddannet gartner, hvilket hele haven/parken også bar præg af. Meget flot anlæg. Denne have lå tæt omgivet af skov, og på spørgsmålet om rådyrene ikke kunne være en plage, var svaret: Nej, dem holder ulvene på afstand! Andrea nævnte, at det ikke var usædvanligt at møde ulve der på egnen. Men de havde aldrig givet anledning til problemer. – Sidste besøg var hos “Alte Gutsgärtnerei Sierhagen”, hvor bussens sidste ledige rum blev fyldt op med indkøb i gartneriet, inden turen gik hjem igen via Rødby.

Alt – ialt en rigtig god tur i skiftende vejr (kun regn når vi sad i bussen) med en masse nye dejlige haveoplevelser og godt socialt samvær.

 

Følg med her på hjemmesiden og få de seneste informationer om vores planer.

 

Alle arrangementer i Haslev foregår i bibliotekets store mødesal. Indgang fra Rådhusstien.