maj 2022
M Ti O To F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Årsprogram

 Aktivitet i 2021:

2020 og 2021 har på mange måder været et helt usædvanligt år. Coronaen har gennem 2020 og første halvdel af 2021 formået at “vælte” alle aktiviteter i vores planlægning, og desværre ser det nu sidst i 2021 stadig ud til, at”corona-spøgelset” er aktivt og vil kunne “spænde ben” for vores arrangementer. Så derfor følg med på vores hjemmeside vedrørende arrangementernes afvikling.

Den årlige ordinære generalforsamling, som var planlagt til at blive afviklet i februar 2021 blev først udskudt til april, men måtte aflyses og blev derefter udsat på “ubestemt tid”, men blev derefter gennemført den 10. oktober 2021.

 

Vores forårsmøde i marts måtte også aflyses grundet coronaen.

Så tegnede der sig en lettelse af smitten i maj, således at vi kunne gennemføre en “Kør selv tur” den 30. maj. Turen gik til Tølløse-området, hvor vi bl.a. besøgte Stenmaglehaven og 3 haver mere. Vi var heldige med vejret, og havde en dejlig dag i flotte haver. 

Lørdag den 6. juni gennemførte vi “Plantemarked” i Vordingborghallen med de restriktioner, myndighederne påbød. Ved hjælp af mundbind, coronapas, afstands- og adgangsbegrænsning i hallen blev dette arrangement afviklet med tilfredshed fra såvel udstillere som besøgende.

Fredag den 16. juli blev der igen gennemført en “Kør selv tur” i det sydsjællandske. Vi besøgte 3 haver, der på hver sin måde udtrykte forskelligheden i havedyrkning. Turen sluttede hos Gurli og Steffen, hvor der blev tændt op i grillen, og hvor deltagerne (25 personer) hyggede sig med dejlig mad i godt samvær til langt ud på aftenen i måske sommerens skønneste og luneste vejr. For en stund var al coronabesvær fortrængt og glemt.

Tirsdag den 17. august startede 43 forventningsfulde personer i bus meget tidligt på dagen på vej til Tyskland på den planlagte 3-dages havetur. Turen gik via Rødby til Pløn og derfra videre til “De små haver” i Gut Stockseehof, hvor madpakkerne blev fortæret. Videre til Bad Fallingbostel, hvor vi besøgte Marita og Hans-Joachim Eichler’s samler-have med mange formklippede stedsegrønne træer samt meget andet. Derfra videre til Walsrode til hotel Forellenhof, hvor storkeredens 2 unger holdt nøje styr på forbipasserende.

Dag 2 startede med besøg hos Gärtnerei Bechtel i Wolfsburg, og her blev der handlet til den store guldmedalje – alle mulige plantearter. Derfra videre til Celle, byen med de mange smukke bindingværks hus og det store slot, hvor Karoline Mathilde tilbragte sine sidste 4 år i fangeskab efter hendes kærlighedsaffære med Struense. Vi brugte et par timer her til bl.a. at indtage en frokost og til en meget kort rundgang i bymidten. Herfra kørte vi til Essel, hvor vi besøgte Helga og Wolfgang’s 2500 m2 store og meget velplejede have med stort bassin og en masse klippede buske og træer. Derefter “hjem” til hotel Forellenhof, hvor kokkene var i gang med at tilberede en dejlig grillmiddag.

Dag 3: Efter en stor flot morgenbuffet – udcheckning, og kørsel til Munster, hvor vi fandt frem til Andrea og Volker Reinsch’s 2500 m2 store og meget velanlagte have med vandløb og små søer omkranset af meget dekorative beplantninger. Ved nærmere samtale viste det sig, at Volker var uddannet gartner, hvilket hele haven/parken også bar præg af. Meget flot anlæg. Denne have lå tæt omgivet af skov, og på spørgsmålet om rådyrene ikke kunne være en plage, var svaret: Nej, dem holder ulvene på afstand! Andrea nævnte, at det ikke var usædvanligt at møde ulve der på egnen. Men de havde aldrig givet anledning til problemer. – Sidste besøg var hos “Alte Gutsgärtnerei Sierhagen”, hvor bussens sidste ledige rum blev fyldt op med indkøb i gartneriet, inden turen gik hjem igen via Rødby.

Alt – ialt en rigtig god tur i skiftende vejr (kun regn når vi sad i bussen) med en masse nye dejlige haveoplevelser og godt socialt samvær.

 

Søndag den 10. oktober blev der afholdt den forsinkede generalforsamling – med lidt spinkelt fremmøde af medlemmer.

Formanden (Ida Mikkelsen) aflagde beretning om aktiviteterne siden foregående generalforsamling (februar 2020). Det viste sig, at der trods coronabegrænsningerne havde været afviklet adskillige arrangementer, som medlemmerne i vid udstrækning havde sluttet op om. – Men der er altid plads til flere! Regnskabet blev fremlagt og godkendt.

Under punktet valg til bestyrelsen blev der foretaget lidt ændringer, idet Birthe Jensen havde valgt at træde ud af bestyrelsen. Vivi Frederiksen, som tidligere havde været suppleant, overtog Birthes post, og til ny suppleant valgtes Else Poulsen. Øvrige poster fortsætter uændrede.

Efter generalforsamlingen blev efterårsmødet afviklet. Her fortalte Jens Nielsen spændende og underholdende om sine aktiviteter som udsendt militærperson som dansk repræsentant i NATO i Holland. Et foredrag som godt kunne have været interessant for en lidt større skare medlemmer end den fremmødte! (Mon nogen af vores medlemmer ikke er vågnet helt op fra coronasøvnen?) 

Vores næste arrangement er JULEMØDET. Så husk tilmelding.

Søndag den 21. november 2021 blev vores julemøde gennemført med pæn deltagelse. 35 medlemmer var mødt frem til en hyggelig eftermiddag, hvor serveringen bestod af flot smørrebrød og bagefter gløgg og dejlige æbleskiver med syltetøj – og man kunne derudover vælge at slutte af med kaffe. Alle havde vidst fået stillet deres behov, for der var da stadig efterladenskaber, da dagen var omme. Afslutningsvis blev “det sædvanlige” lotteri afviklet, og mange gik hjem både med maven og favnen fyldte.

Følg med her på hjemmesiden og få de seneste informationer om vores planer. 

Alle arrangementer i Haslev foregår i bibliotekets store mødesal. Indgang fra Rådhusstien.